Hvorfor online marketing, hvis du ikke analyserer på det?

Jeg elsker online marketing. I modsætning til andre former for markedsføring, samler du helt naturligt en hel masse data i dine kampagner og om dine kunder, som du kan bruge til at forbedre din markedsføring – så længe du altså analyserer på det. Og det vil jeg klart anbefale, at du gør.

Analyse er essentielt i online marketing

I min virksomhed Siteworks, som arbejder med online marketing, arbejder jeg altid ud fra tre ’søjler’ – website, trafik og analyse. Alle tre er essentielle elementer, når det kommer til online marketing – specielt analysen.

For hvis du ikke analyserer på de data, du får ind gennem din marketingkampagner og dit website, hvorfor så overhovedet lave online marketing? Data er netop det fede ved denne form for marketing! Nogle kan måske tænke, at det er spild af kostbar arbejdstid, men det kan hurtigt føre til mere trafik og højere indkomst.

Alt kan være data

Men hvad mener jeg, når jeg siger ”data”? Data refererer til alle de informationer og tal, som du samler sammen fra både dine marketingkampagner og dit website. Alt kan næsten bruges som data:

  • Antal klik på dine annoncer i Google
  • Trafik på dit website
  • Dine kunders adfærdsflow
  • Antal konverteringer
  • Meget, meget mere

Med online marketing kan du måle på stort set alt – det gælder bare om at vælge, hvilke data, der er vigtige for dig.

Google Analytics er din ven

Google Analytics er et gratis værktøj, som kan blive din bedste ven – det er i hvert fald en af mine. Når du har opsat en sporingskode på dit website, kan du i Google Analytics for præcise tal på, hvor mange besøgende du har på dit website om måneden, hvordan de navigerer rundt på sitet, hvor høj en procent der forlader sitet igen med det samme og meget, meget mere.

Din Analytics konto kan endda kædes sammen med din Google Ads konto, så du har alt data samlet på ét sted, og ikke behøver at skifte frem og tilbage mellem værktøjer.

Hvad kan du bruge dine data til?

Men hvad kan du så bruge al din data til? Det kommer i høj grad an på, hvilke data, du har indsamlet, men her er bare et par forslag, som jeg ofte gør brug af, når jeg analyserer data for mine kunder:

  • Hvordan hænger din trafik sammen med din konverteringer? Hvis du har meget trafik, men ingen konverteringer, så kan det være et tegn på, at der er noget galt med dit website.
  • Hvordan navigerer dine brugere rundt på dit website? Er der nogle sider, hvor de fleste falder fra – selvom de ikke burde? I så fald må du ind og se kritisk på de sider.
  • Bliver dine annoncer vist ofte, men får meget få kliks? Så er der noget galt med.

Ovenstående er kun toppen af analyse-isbjerget – min pointe er blot, at du kan få utrolig meget indsigt i din markedsføring ved at sætte dig ned og kigge din data igennem. Eller lade dit web- eller marketingbureau gøre det for dig.

Analyse som én af de tre søjler i online marketing

Men som jeg nævnte i starten, så kan analysen ikke stå alene. Uden et website og uden trafik, har man ingen data at analysere på – og man har intet at bruge sine konklusioner til. De tre søjler i online marketing er afhængige af hinanden, og de skal alle tre være i orden, hvis man vil have succes.

Menu