Hoegaarden er verdens bedste øl

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en stor passion for verdens bedste øl, Hoegaarden. Her på martil.dk finder du rigtig meget indhold om min passion for online marketing, det at være iværksætter og ikke mindst om lykke generelt. Men det her indlæg skal handle om mit unægtelig gode forhold til verdens bedste øl – Hoegaarden.

Indholdsfortegnelse

Hvad bruger jeg Hoegaarden til..

At slukke tørsten selvfølgelig 😊 Nej, jeg bruger udelukkende Hoegaarden, som et nydelsesmiddel til en fest, på ferier eller bare en varm sommerdag (kan også drikkes på en kold vinterdag). Mange drikker jo et godt glas rødvin, en øl, et glas champagne eller en gin og tonic når de er glade, er sammen med gode venner osv.

Så nej, jeg drikker ikke specialøl fordi jeg er tørstig – men mere når jeg mærker en lykkefornemmelse i kroppen (læs i øvrigt mere om alkohol og misbrug længere nede).

På Europas højeste bjerg eller efter haj dyk

Om det er på Europas højeste bjergtop, i det toscanske Italien, hjemme på terrassen, på stranden efter at have dykket med hajer eller efter et fantastisk faldskærmsudspring, er underordnet.

Den smager fantastisk og kan nydes alle vegne.

Jeg blev dog ikke så populær hos guiden på Mount Elbrus, da han så, at jeg har taget verdens bedste øl med på toppen (vi havde fået at vide, at vi skulle have mindst muligt vægt på, når man skal op i de højder).

Den smager fantastisk og kan nydes alle vegne

Kom nu med det sponsorat

Jeg er jo ikke kommet dertil, hvor Hoegaarden har ringet for at tale om at sponsorere mig. Det irriterer mig nu hvor man vist roligt kan sige, at jeg har sponseret dem i mange år.

På nuværende tidspunkt tjener jeg rigeligt med penge på online marketing, men med de antal følgere jeg har, tænker jeg, at det er rimeligt nok, at Hoegaarden giver kr. 5000,- om måneden i sponsorat til mig. Det vil da være en acceptabel start 😊

Derudover forestiller jeg mig i øvrigt, at Hoegaarden og jeg skal holde et fælles arrangement for 1000 mennesker i København, hvor Hoegaarden selvfølgelig leverer al hvedeøl uden beregning.

Læs mere her, hvorfor jeg tjener gode penge på online marketing

Hvordan skal Hoegaarden skænkes?

Hoegaarden er en specialøl og den har en hel speciel måde at blive skænket på. Først og fremmest skal den helst serveres kold i det store berømte ølglas. Den skal skænkes af to omgange opdelt af ’Swirl the bottle’, for at skabe en skummende og lækker effekt.

Jeg kan dog skrive under på, at verdens bedste øl også sagtens kan drikkes direkte fra flasken 😉

At være iværksætter er ikke altid let 

Stress og alkoholmisbrug?

Som man også kan læse andre steder her på mit website, så har dét at være iværksætter ikke altid været let. Jeg har haft mange op og nedture, nætter hvor jeg ikke har kunne sove og perioder, hvor jeg troede det hele ville ramle sammen.

Da jeg netop i stressen oplever et markant behov for at slappe af, for at sætte verden på pause, ser jeg – og mange andre – en øl eller et glas vin, som midlet til at nå et øjebliks fred og afslappethed.

Er det nu også slemt at tage et godt glas rødvin eller en øl, når man kommer hjem fra arbejde, for at lægge en hård arbejdsdag fra sig? Ja det er det! Hvis du ikke kan lægge dagen bag dig uden, og hvis det bliver noget du har brug for hver dag, og når to øl bliver til tre, som bliver til fire osv., så er du virkelig ude på et sidespor. 

Medmindre jeg skal til fest, drikker jeg 2-3 Hoegaarden om måneden, så jeg tænker ikke, at jeg er ude i et misbrug.

Kalorier i øl – hvor er min sixpack?

Det virker lidt som om, at min gode gamle sixpack er forsvundet. De fleste ved, at alkohol er den største synder, hvis man ønsker at stå skarp eller tabe sig. Jeg vil dog sige, så længe man begrænser sit ølforbrug til et par stykker om måneden, dyrker lidt motion, så har kalorier i øl ingen betydelig indflydelse.

Og om det er en Hoegaarden øl, en weissbier eller en helt anden specialøl, så skulle kalorierne vist være de samme. Jeg holder mig forsat til Hoegaarden 😉 

Jeg vil fortsætte med at nyde en Hoegaarden øl, når jeg føler lykke

Ferie i Hoegaarden 

Jeg elsker at rejse. Østen, USA, Afrika, Rusland og ikke mindst skiferie i de Østrigske og de Franske alper. Men mon ikke også vejen en dag går gennem den belgiske by Hoegaarden, hvor verdens bedst øl bliver produceret.

De danske ølentusiaster i specialøl

Selvom jeg ikke drikker Hoegaarden øl mere end 2-3 gange om måneden, ser jeg nu stadig mig selv, som en del af de danske ølentusiaster.

Jeg har efterhånden nydt et par forskellige specialøl de sidste 20 år, men det er Hoegaarden, som jeg vil fortsætte med at nyde, når jeg føler lykke. Om det enten er med venner, familie eller fordi det bare går skidegodt (drikker den også, når jeg er ulykkelig, men gerne vil være lykkelig 😊), er lige meget.

Historien om Hoegaarden

Hoegaarden er en simpel klassiker og velkendt belgisk øl, men det er ikke alle, som kender til dens historie. Det var nogle munke, der for 600 år siden, skabte fundamentet for den specialøl, som jeg i dag kalder for verdens bedste øl. Det var i byen Hoegaarden i Belgien, hvor munkene eksperimenterede med nogle urter, som de tilføjede til deres hvedeøl. 

Fra første trin af bryggeprocessen til øllen bliver hældt op i glasset, kan det tage op til en måned

6 lækre varianter af Hoegaarden øl

Med et stort smil på læben, kan jeg sige til dem, som ikke ved det, at Hoegaarden består af flere forskellige varianter. Der findes nemlig 6 forskellige smagsvarianter af verdens bedste øl:

 • White, den originale belgiske hvedeøl
 • Rosée, en sød variant tilført hindbær smag
 • Cherry, baseret på den originale hvedeøl tilført et snært af naturlig kirsebær juice
 • Agrum, kombinerer den originale hvedeøl og den lokale citrusfrugt Agrum
 • Citrus, den klassiske hvedeøl tilført citrus
 • Spéciale, den bitre og modne variant af den klassiske Hoegaarden øl.

Hvordan brygges en Hoegaarden?

Det er en helt unik bryggeproces, der skal til, når en Hoegaarden øl bliver brygget. Fra første trin af processen til øllen bliver hældt op i glasset, kan det tage op til en måned. Det er en længere proces, der består af 9 trin, som er med til at gøre denne weissbier til verdens bedste øl.

 1. I den første del af processen, skal malten laves. Det indebærer, at byggen skal spire og tørre og herefter skal kornene formales – (8 dage)
 2. Hvede og vand tilsættes til malt dejen og placeres i et kar, som bliver opvarmet til 75°C, hvor stivelsen bliver transformeret til sukker – (2,5 time)
 3. Herefter begynder filterprocessen, som adskiller den søde urt opløsning fra den uopløselige rest – (2,5 time)
 4. Den søde urt opløsning, opvarmes til 103°C for at sterilisere det. Imens tilsættes ingredienserne; koriander, tørrede appelsinskaller og humle – (1 time)
 5. Efter opvarmningsprocessen fjernes ingredienserne og nedkølningsprocessen til 19°C påbegyndes – (1,5 time)
 6. Når dejen er nedkølet starter fermenteringen ved 18-25°C. Gær bliver tilsat og det konverterer sukkeret til alkohol og CO2 – (5 dage)
 7. Øllen bliver nedkølet til 18°C og via en speciel proces, fjernes den ’unge’ smag og gæren fra Hoegaarden. For at stabilisere hvedeøllen, pasteuriseres den – (3-4 dage) 
 8. Herefter tilsættes en smule sukker og gær, hvilket betyder, at Hoegaarden er klar til at blive fyldt i tønder og flasker – (3-4 dage)
 9. Den sidste del af bryggeprocessen består af en sekundær fermenteringsproces. De fyldte flasker og tønder sendes til et varmt rum, som skal sikre, at denne omgang Hoegaarden øl er lige så sprød og skummende, som alle de andre – (1-2 uger)

Ingredienser der er lige i skabet

Den friske hvedeøl, som vi kender den i dag, er blevet mere og mere populær. Det må helt klart være kombinationen af ingredienserne, citrus og koriander.

Jeg må i hvert fald indrømme, at jeg er stærkt tiltrukket af den friske og frugtige duft og smag, som denne weissbier har. Prøv den!

Hvis du har nogle spørgsmål vedr. Hoegaarden, er du meget velkommen til at kontakte mig 😊

Menu