Google og placeringer

Google ændrer sig med lynets hast og det betyder, at det ikke er lige så let at få en topplacering i år 2019, som det var for bare få år siden. Eller… det er det hvis man lytter til mig. Googles ændringer og opdatering af algoritmer betyder, at placeringerne svinger mere fra dag til dag end tidligere.

Hvad er en Google algoritme?

En opdatering af en Google algoritme indebærer ganske enkelt, at Google bliver endnu klogere – og at de udvider deres kriterier for, hvad der gør en hjemmeside til en god hjemmeside.

Opdateringerne rammer hårdest på de meget konkurrenceprægede søgeord. Konkurrencen handler ikke om, hvor mange søgninger der er på et ord – det handler i højere grad om, hvor mange andre hjemmesider, der forsøger at ranke højt på ordet på Google.

Det bedste af det bedste

Google har det simple formål at vise de absolut bedste hjemmesider for dem, som bruger Google. Det er den eneste måde, de sikrer, at vi bliver ved med at bruge Googles søgemaskine fremfor f.eks. Yahoo eller Bing.

Vi ved, at en god hjemmeside blandt andet skal være relevant, hurtig og brugervenlig. Den eneste måde Google ved, hvad en hjemmeside handler om, er hvis vi gør det tydeligt – og det er her søgemaskineoptimering kommer ind i billedet.

Hvad kan vi gøre?

I sidste ende er det Google, som bestemmer hvilke hjemmesider, som vises i søgeresultaterne. Os bureauer, der arbejder med Google, kender kun et udpluk af Googles rangeringskriterier – altså hvad der skal til for at opnå en god placering.

Alle i branchen arbejder hårdt på at gennemskue præcist, hvordan vi bedst muligt håndterer Googles opdateringer af algoritmer.

Det ved vi med sikkerhed!

  • Vi ved, at det i højere grad har betydning, hvor længe brugerne bliver på sitet. Endnu bedre er det, hvis brugerne klikker rundt på siden, fordi det vidner om, at det må være en spændende hjemmeside.
  • En spændende hjemmeside har en god og relevant tekst, som gerne er en længere tekst, med billeder og videoer.
  • Vi ved også, at Google i høj grad viser de ”sikre hjemmesider”. Læs mere om sikre hjemmesider her.
  • En mobilvenlig hjemmeside er vigtigere end nogensinde og dem der ikke er mobilvenlige vises muligvis ikke i søgeordsresultaterne om bare 5 år!
  • Sidst men ikke mindst ved vi, at Google straffer hjemmesider med duplicate content i højere grad end tidligere. Alt indhold skal være unikt.

Spørgsmål?

Det er vigtigt, at vi husker på, at alle hjemmesider står over for samme udfordringer. Jeg, og mit team i Siteworks, gør alt for at være opdateret og blive endnu klogere på Google.

Bestil gratis søgeordsanalyse

Menu