Få fat i luksusbilen med flexleasing

Hvis du er bare den mindste smule bilinteresseret, så har du nok en dyr luksusbil i tankerne, du ville ønske, at du ejede. For de fleste af os er det dog ikke en mulighed, når man regner registreringsafgiften oven i hatten. Det bliver simpelthen for dyrt. Men hvad hvis jeg fortalte dig, at det ikke er en umulig drøm? Lad mig fortælle dig lidt om den type leasing, der hedder flexleasing.

Forskellen på flexleasing og privatleasing

Dette blogindlæg skal ikke handle så meget om almindelig privatleasing, men jeg vil alligevel lige forklare, hvad forskellen på flexleasing og privatleasing er. Privatleasing kan sammenlignes med et lejeforhold. Du ejer altså ikke bilen, du ‘lejer’ den fra leasingselskabet. Man binder sig som regel til en bil i ét til tre år, og derefter skal man lease en ny bil, hvis man vil fortsætte. Når man leaser, så betaler man et éngangsbeløb, og derefter betaler man et månedsbeløb.

På mange måder minder flexleasing om privatleasing. Du betaler et éngangsbeløb og et månedsbeløb, og det er leasingselskabet som ejer bilen – ikke dig som privatperson. Men i modsætning til privatleasing, binder du dig til at købe bilen, når leasingkontrakten udløber – eller stå for videresalget af bilen.

Det smarte ved at flexlease

Hvorfor så overhovedet betale for at flexlease, når du alligevel skal købe bilen bagefter? Hvorfor ikke bare købe bilen med det samme? Ja, det giver måske ikke så meget mening, hvis den bil, du kigger på, ikke er så dyr. Men lige så snart vi kommer op og kigger på biler i den højere prisklasse, så begynder det at give mere mening. Det, der gør flexleasing så smart, er nemlig den tårnhøje danske registreringsafgift. Vi har en registreringsafgift på de dyre biler på 150%. Det får hurtigt priserne til at stige – bare se på det her tænkte eksempel:

  • Du vil gerne flexlease en Volkswagen til 400.000 kr.
  • En registreringsafgift på 150% betyder, at registreringsafgiften ender med at ligge på 600.000 kr.
  • Sammenlagt ville du altså skulle betale en million kroner for Volkswagenen  til 400.000.

Og jo højere bilens pris bliver, jo mere ondt vil registreringsafgiften gøre. Og det er netop her, at flexleasing går ind og bliver en god idé – for du undgår nemlig registreringsafgiften.

Undgå det store afgiftssmæk

Mere præcist kunne man sige, at du undgår at skulle betale hele registreringsafgiften på én gang. I stedet bliver den delt ud på flere måneder, og du betaler den i rater. Hvor stor den rate er afhænger af bilens alder. Hvis bilen er helt ny, altså under tre måneder gammel, skal du betale 2% af registreringsafgiften om måneden. Er bilen derimod over tre år gammel, så skal du kun betale en halv procent om måneden. For vores Volkswagen eksempel ovenfor, ville du altså kun skulle betale 3.000 kr. om måneden. Den pille er meget nemmere at sluge end at lægge 600.000 på bordet på én gang.

Når du er færdig med at flexlease

Men måske er du stadig usikker. For hvad sker der, når du skal købe bilen af leasingselskabet bagefter? Vil du så ikke bare skulle smide et stort beløb dér i stedet? Nej, for registreringsafgiften har du jo betalt af løbende. Du kommer heller ikke til at betale de fulde 400.000 kr., som vores fiktive Volkswagen kostede. Når du indgår en aftale om flexleasing, bliver dig og leasingselskabet enige om en restværdi – altså den værdi, som i regner med, at bilen vil have, når jeres aftale er udløbet. Uanset bilens reele værdi på det tidspunkt, er det den aftalte restværdi, som du skal købe bilen for.

Videresalg og mulighed for overskud

Når du har købt din flexleasede bil, kan du gøre med den, som du vil. Hvis du stadig synes, at bilen er lækker, kan du beholde den, men langt de fleste vælge at sælge bilen til en ny køber. Her er det smarte, at bilen nu er uden registreringsafgift – så du kan sælge den til en god pris. Du kan også sælge den i udlandet med god succes. Hvis bilen er i god stand, du finder den rigtige køber og du betale en god restværdi, kan du faktisk sælge bilen for mere, end du købte den for. Leasingselskabet skal ikke have noget af dit overskud – det er lige ned i egen lomme.

Anbefaling af selskab til flexleasing

Der findes mange forskellige leasingselskaber i dag, og hvilket et du vælger at bruge afhænger af, hvad du vægter højest – og selvfølgelig priserne og din økonomi. Men hvis jeg skulle komme med en anbefaling, ville jeg tage kontakt til Special Cars. Jeg har selv fået dem anbefalet, når jeg har luftet mine tanker om flexleasing (selv om det ikke er blevet til noget endnu!). De har et bredt udvalg af biler, gode priser – og hvis det ikke er flexleasing, men en anden leasingform, du leder efter, så tilbyder de også det.

Så går du og drømmer om den lækre luksusbil? Så gå i gang med noget flexleasing!

Menu